VÄlKOMMEN TILL STICKSPÅRET/ Musikaliska upplevelser i Vittsjö, Skåne

Varmt välkomna till Vittsjö, mitt i Göingeskogarna och av hävd kulturcentra i Västra Göinge härad. Och varmt välkomna till Stickspåret som är vårt försök att ge folket här en chans till lite musikaliska upplevelser utöver det vanliga.

Stickspåret öppnar vanligtvis för insläpp 19.00 och stänger runt 01.00.
Se respektive arrangemang.

Programmet MEDIA

Allsång på Stickspårets Perrong.

Linda Lundqvist med kompband.

Detta evenemang är en del av Vittsjödagarna och i samarbete med Hässleholms kommun.
Det blir allsång för hela familjen samt servering och lotteri med finfina priser!
Ta med kontanter! Vi öppnar grinden kl.14.00 och stänger runt 16.00.

Allsångsproffset Linda Lundqvist tillsammans med Nils Olsson, Ingela Bryhagen,
Linkan Lindkvist
och Johannes Lindkvist kommer att hålla i musiken.
Som gästsolist kommer sångerskan Malene Langborg att framföra ett par låtar.

Det kostar 50 kr att vara med. De med förköpt biljett, kommer in först.
Barn under 18 år i sällskap med förälder eller anhörig samt ledsagare/personlig assistent kommer in gratis.

Blueskväll på Stickspåret!

Marino Valle Band

Med stor glädje välkomnar vi denna kväll fantastiska Marino Valle Band. Ett av Sveriges absolut bästa Bluesband! Bandet består av Marino Valle sång och munspel, Mikael Fahleryd bas, Michael Edlund trummor, Matti Ollikainen piano och Henrik ”Pilen” Pilquist gitarr.
Originallåtar varvas med svängig soul, rhythm & blues och smäktande ballader. Även om låtarna handlar om brustna hjärtan, trubbel eller den stora kärleken framförs de med känsla, genuinitet och dynamik.
Musiken är förankrad i amerikansk soul och Rhythm & Blues men det bjuds även på en del rock och jamaikanska influenser.
Ett sanslöst sväng utlovas.


Swedish song of summer – Den svenska sommarsången!

(INSTÄLLT)

Swedish song of summer är tyvärr inställt pga. sjukdom.

Ni som köpt biljetter får naturligtvis era pengar tillbaka. Om ni köpt på nätet, sker detta automatiskt. Om ni köpt på ICA i Vittsjö, kontakta Linkan så löser vi det på annat sätt. linkan@gyssla.se eller 073668275.


Lousianakväll!

Cajunmusik med Alligator Gumbo

Alligator Gumbo kommer ! Ett cajunband i världsklass som vi haft tidigare på Stickspåret.
Bandet kommer från södra Sverige men låter som de kommer från södra Louisiana!
Alligator Gumbo har med plattorna Lacassine Special (2012) och Simmerin’ (2014) två gånger tagit hem priset för bästa cajunplatta utanför Louisiana vid ”The French Cajun Music Association” i Lafayette, USA.
Medlemmar: Thor Ahlgren, sång, durspel och säckpipa, Fred Sörensson, fiol och sång, Leif Eriksson, sång och gitarr, Josefina Edensvärd, sång & petite fer, Björn Petersson, kontrabas.
Förmodligen blir det också något mer inslag denna kväll med countrystuk. Vi får se då det närmar sig. Vi hoppas på full fart på dansgolvet även om vi inte utifrån skatteverkets momsregler ser det som dans, utan som spontan rytmisk gymnastik.

https://alligatorgumbo.com/video.html

Schlagernostalgikväll!

Schlagernostalgikväll / hyllningskonsert till Peps

Det blir traditionsmässigt en schlagernostalgikväll + som hyllning till Peps, en del av hans låtar med i princip samma husband som vi haft tidigare år.
Sam Antonsson på trummor, Kristian ”Krille” Schön på bas, Peter Antonsson på gitarr, Nils Olsson på orgel,
Sofi Hellborg på sax, Göran Abelli på Trombon och Lars ”Linkan” Lindkvist på fiol och dragspel.

Som sångsolister kommer bl.a. Miriam Aïda och Ingrid Savbrant.
Det kommer att svänga rejält !!

Reggaekväll!

En afton i reggaens tecken med Mama Dash!

Bandet Mama Dash, med rötter i Göinge, har varit med tidigare och gjorde då en fantastiskt bra spelning.
Det är ett stort nöje att åter kunna ha dem på vår scen. Förmodligen blir det också en och annan gästsolist som vi inte än kan avslöja.
Medlemmar: Sanna Klementsson Berg - sång, percussion, melodika, Pedde Klementsson - sång, percussion, Patric Berg – gitarr, Mats Widell - keyboard, munspel, melodika, Roger Munch – bas, Micke Dahlén – trummor.

BILJETTINFORMATION

Biljetter till allsången på Vittsjödagen kan endast förköpas på ICA i Vittsjö eller på plats. De kostar 50 kr.
I övrigt är biljettpriset på alla våra kvällsprogram det samma. Förköp på nätet via www.gyssla.se , Kulturhuset i Hässleholm 0451-266670 eller som fysiska biljetter på ICA i Vittsjö är 220 kr. Vill man köpa biljett i dörren kostar det 250 kr. Vi får endast ta in 250 gäster så om du vill säkra en plats, rekommenderar vi förköp. Insläpp kl.19.00. Vi stänger generellt runt 01.00 alla kvällar men det kan variera något.

MAT OCH DRYCK

Bortsett från tidigare år, ingår inte mat i biljettpriset men det kommer att finnas möjlighet att köpa något på plats. Stickspåret har fullständiga rättigheter. Det blir också lotteri med finfina priser på alla våra kvällar. Ta med kontanter!

OM OSS

Stickspåret i Vittsjö fick sitt namn då Lars ”Linkan” Lindkvist, Peps Persson och Jojo Kempe på nytt planerade för verksamheter i det gamla godsmagasinet vid stationen. Tillsammans med Berne Svensson, som äger lokalen samt Amanda och Mike Roe, som driver Pensionat Furuliden och Vittsjö Vingård genomfördes ett stort antal konsertkvällar med en rad kända och okända artister mellan 2014 och 2017.

Stickspåret fick snabbt genomslag i hela landet och på vissa av våra konserter reste folk t.o.m. från Norrland för att kunna uppleva den musik och speciella varma atmosfär som erbjöds.
Därefter har konsertverksamheten, som drivs av Kulturföreningen Gyssla, legat i träda. Sjukdomar, inte minst de som föranledde Peps tragiska bortgång och pandemin med alla restriktioner, var naturligtvis en avgörande orsak

Nu har vi emellertid bestämt oss för att köra igång på nytt under sommaren 2022. Vi kommer att liksom tidigare år erbjuda en hög kvalitativ musik med mestadels professionella musiker och artister. Liksom tidigare och helt i Peps anda, blir det mycket av rotmusik, dvs. blues, reggae, cajun, folkmusik etc. En del artister är säkert okända för många men på ingalunda sätt sämre än de som syns eller hörs frekvent i radio och TV. Vi arbetar medvetet för att erbjuda en musikupplevelse utöver det vanliga. Kändisfaktorn som en del arrangörer och festivalproducenter tycks utgå ifrån, har aldrig legat för oss. Att en och annan som kommer ändå råkar ha en viss kändisstatus, är helt ointressant för både dem och oss. Vi vill helt enkelt erbjuda bra svängig musik med själ, nerv och hjärta. Inte förinspelat utan utförd av riktiga musikanter med riktiga instrument. Det är ett signum för oss och alltid en grund då vi bokar artister.

Sponsorer

MEDIA / video

HITTA HIT

Det går bussar och tåg från Hässleholm och Markaryd som stannar precis intill Stickspåret. För tidtabell, se skanetrafiken.se

För övernattning kontakta:
Pensionat Furuliden. info@furuliden.se tel. 0451-221 94
Vittsjö camping. 0451-22489

ADRESS

Godsmagasinet i Vittsjö
Hässleholmsvägen 2‎
280 22 vittsjö,

info@gyssla.se

Vägbeskrivning

Kontakta oss